Over mijzelf

flower of life nieuwetijds psychotherapie groningen

Mijn zoektocht naar harmonie

Soms heb ik het gevoel dat ik meer dan 1 leven in dit leven heb. Van jongsafaan was ik op zoek naar harmonie. Waar die te zoeken? Zelf in een psychotherapie gestapt, gekozen voor de opleiding psychologie om ook dat werk te kunnen doen. Door diverse ervaringen raakte ik eind jaren 90 op het spirituele pad: er was leven na de dood! Maar hoe zit dat dan, vroeg ik me af. Vele boeken, workshops, reizen volgden. Ondertussen nog steeds aan het werk bij de reguliere GGZ, zelfs gedeeltelijk in een managementfunctie in een fusieproces. Een burnout was onvermijdelijk. En die kwam ook: rond 2000.

Maar dat bracht ook iets goeds. Ik startte mijn eigen praktijk: “Centrum de Rond, Praktijk voor Nieuwe Tijds Psychotherapie”. Er bleek ‘markt’ te zijn voor ‘andersdenkenden’. Gelukkig maar.

jacqueline de rond psychotherapeut spiritueel teacher groningen

Mijn inspiratiebronnen

Je komt in het leven allemaal mensen tegen die voor een nieuw pad in je leven zorgen. Voorzichting begon ik die ‘andere wereld’ te verkennen. Via Jannie Post, het Geschenksteentje Veelerveen, de Maya-kalender, vele cursussen bij Israna, kwam ik terecht bij de workshops en reizen van Drunvalo Melchizedek. Met name de kennis en boeken van Drunvalo gaven mij een ‘thuis’-gevoel, een begrip van hoe het leven werkelijk in elkaar steekt.

zielendoel jacqueline de rond maya kalender en levenspad numerologie

Doorgeven van die inspiratie

En dat is wat ik graag wil: doorgeven van die inspiratie. Je geboortedag op de maya-kalender toont jouw levensdoel op aarde. Toen ik mijn eigen levensdoel volgens deze kalender te horen kreeg viel er een kwartje. Ok, daarom was ik altijd al zo. Mijn levensdoel bleek te zijn ‘communicatie over spiritualiteit’. En vervolgens ook nog de uitleg van ons numerologisch levenspad volgens Dan Millman: ‘dubbel sensitief en op harmonie gericht’. Hier en hier kun je zijn boek bestellen.

Soms helpen deze beschrijvingen je meer jezelf te begrijpen dan de wetenschappelijke benadering. De wetenschap gooit ons immers in onderzoeken allemaal op 1 grote hoop, nou ja, er zijn geslachts- en leeftijdsindelingen, maar daar houdt het dan ook mee op. Vooruit, burgerlijke staat wordt ook nog wel meegenomen, en nou ja, ras vaak ook wel.

Hier en hier vind je een calculator en hier een uitgebreidere uitleg over jouw eigen maya geboorteteken.

reizen jacqueline de rond naar dogon, havasupai, maya's, maori, waitaha

Reizen naar oude culturen

Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik veel reizen heb mogen maken naar andere culturen. ‘Toevalligerwijs’ steeds naar de ‘indigenous people’: de Inca’s, de Dogon, de Maya’s, de Hava Supai en de Waitaha. De stammen die nog zo geheel anders leven dan wij, in ons geplaveide westen. Heerlijk was dat. En soms huilde ik tranen met tuiten: in de woestijn, en bij een uitleg van een Indiaan over hun leefregels. Wat zijn wij een hoop kwijt! Maar er is ook een hoop gewonnen. Denk alleen al aan de gezondheidszorg en onze hygiëne, het waterbeheer. Geen oordeel dus van hier of daar beter. Maar er is veel te leren van elkaar. Ook dat heeft mij geïnspireerd.

in lakech: ik ben een andere jij

Wie ben ik nou eigenlijk?

Kortom: wie ben ik nou eigenlijk? De wetenschapper? Neen, neem wel al het bruikbare gereedschap uit mijn studie mee in mijn koffertje. De spirituele? Ook niet helemaal, graag met beide benen op de grond. De feministe? Misschien. Simone Beauvoir heeft me ook geïnspireerd met haar boek ‘de Tweede Sekse’.

Ach.

Ik ben gewoon een andere jij.