Ervaringen

Coaching prettig na overlijden vader

Marjan, bedrijfskundige, 1972

Marjan maakte ruime tijd na afloop van haar psychotherapie een afspraak voor een coachingsgesprek na het overlijden van haar vader:

“De coach sessies van Jacqueline zijn laagdrempelig en relatief snel in te plannen. De coaching wordt direct toegepast zonder dat je eerst je hele verhaal weer moet doen. De praktische tips die je krijgt geven weer energie om er oplossingsgericht mee aan de slag te gaan. Afhankelijk van het onderwerp ben je in een paar sessies weer op de goede weg. Een echte aanrader!”

coaching ivm problemen met terugkeer in de werksituatie na burnout

Terugkeren na een burnout

In een werksituatie terugkeren na een burnout blijkt zowaar geen sinecure. Na zo’n periode en na hun psychotherapie kijken mensen toch anders tegen zichzelf en de werkomgeving aan. Je plekje opnieuw veroveren met deze nieuwe instelling heeft tijd nodig. Even een steuntje in de rug in een coachingsgesprek kan je helpen door te zetten en de weerstand van de omgeving tegen jouw veranderde houding te verdragen. Ik heb zelf een burnout periode meegemaakt rond 2000 en zelf ervaren hoe dit ‘terugkeerproces’ werkt.

Coaching bij twijfels over moederschap

Marieke, apothekersassistente, 1978

Marieke worstelde met twijfels over een eventueel moederschap. Haar ervaring van de ‘terugkom behandeling’:

Vorig jaar heb ik een jaar tijd enkele malen Jacqueline mogen bezoeken voor een behandeling. – Er waren bij mij nog een paar nieuwe ‘open’ puntjes naar voren gekomen die ik nog graag even met Jacqueline zou bespreken. – Ook dit heb ik als zeer leerzaam ervaren en kon weer een stapje verder maken. Mocht ik in de toekomst nog tegen zaken aanlopen, zal ik zeker weer contact met Jacqueline opnemen!”

Duur
Bijdrage
Locatie